Kyrkokören gjorde succé i Slottskyrkan


Kören samlad utanför kyrkan. Klicka på bilden för att se den i större format.

Helgen 7-8 mars företog kyrkokören en körresa till huvudstaden. Det var hovpredikanten i pastoratet, Barbro Westlund, som hade frågat kören om medverkan i den gudstjänst i Slottskyrkan hon skulle hålla denna söndag.

Sålunda äntrade vi bussen på lördagen och färdades med körchaffis Nisse vid ratten till Långholmens utmärkta vandrarhem för inkvartering, en cellsam upplevelse. Kvällsprogrammet bestod av opera-cirkus på Spaghettioperan Regina på Drottninggatan där man till den mycket utsökta underhållningen serverades mat.

Redan kl. 9 på söndagsmorgonen fanns körmedlemmarna på plats utanför slottet för att lotsas in av en guide och för att utrustas med namnbrickor. Kontrollen hade blivit strängare sedan förra gången.... Efter övning bjöds det på fika och en stunds information innan klockorna ringde till gudstjänst i en välfylld slottskyrka. Barbro ledde gudstjänsten och predikade och som kantor och körens ackompanjatör tjänstgjorde för dagen den förre hovorganisten Lars Blom. Körinsatserna var tre: Uti din nåd av Becker, Frid jag ger till er av Mendelssohn och Ave verum corpus av Mozart. Och vi tyckte nog att det lät ganska bra när väl akustiken hade tillägnats. Men än bättre lät det när först slottskyrorådets ordförande, amiralen Bror Stefansson tackade offentligt vid gudstjänstens avslutning i mycket varma ordalag och med folkets applåder och önskade kören hjärtligt välkommen åter. Och som grädde på moset utbrast en av gudstjänstdeltagarna att det inte låtit så bra om någon kör på 80 år i slottskyrkan. Det uttalandet behåller kören gärna!

Sedan kunde man tack vare de biljetter vi fått gå på rundvandring i slottets mäktiga och vackra salar innan det var dags för en lunch i Gamla stan och därefter hemfärd.

Startsidan

www.kvarsebo.nu